Svenskahjartan.se

Jonathan lehtonen
Den heliga ande blåste liv i människan och gav honom kärlek till sin nästa. Framför oss står Roger och Maria. För att äktenskapet ska vinna laga kraft ska nu Roger och Maria avge löftet inför församlingen såsom skrivet i den heliga text och Sveriges rikes lag: Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra, frågar jag: Tager du… tager du Sha. vad står det? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jag förstår inte. Vad är det frågan om? SHAID ROGER:
Gå vidare bara, hoppa över um. namnet så, okej. Tager du Tja-id Roger Svensson denna – SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Eller jo. Ja, alltså. men. ska vi, vi gifter oss nu va? SHAID ROGER:
Tager du Jihad Svensson denna Maria Eriksson till din äkta – SHAID ROGER:
Och tager du Maria Eriksson denna Jihad… förlåt… tager du Jihad? Förlåt. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Men vadå? Är du av någon annan sjuk härkomst nu eller va? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jaha. Alltså… vem är du? Du vet väl att vi är i Sve-ri-ge? Du vet väl att jag pratar svenska? SHAID ROGER:
Jag är svensk och stolt över det. Är du svensk Roger? Eller vad du heter. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Det är klart vi ska gifta oss. Du kan inte backa nu älskling. Folk har kommit hit för att dela vår glädje och såna grejer. Jag menar. Maria. Det är lugnt. Det är okej. SHAID ROGER:
Jag är fortfarande jag. Nå? Vad säjer du? SHAID ROGER:
Hör jag ett Ja Maria? Dåså. Jihad Roger – Jag har varken sagt Ja eller Amen här. Ska du plötsligt börja bestämma över mej nu? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Ska du bestämma vad jag ska säja? Vad jag ska göra? Du gjorde ju precis det! SHAID ROGER:
Alltså. Man blir lite stressad va. Det blir man. Jaha. Du blir stressad du. Vad tror du jag blir då? SHAID ROGER:
Det är faktiskt lite stressigt att du plötsligt inte är Roger! SHAID ROGER:
Det är bra. Gud har också gett oss ett förnuft och förmåga att tänka därefter. Överväg ditt beslut. Ni har båda haft tid att tänka över ert beslut före ni stod inför mej och församlingen och Gud. Men det är bra. Överväg beslutet nu. Bättre sent än för sent. Tänk du Maria. Låt dej inte störas av mej. Det är inte som att jag har andra att viga idag, eller begrava eller konfirmander att ägna min tid åt. Tänk du. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Du kan inte svära i kyrkan fattar du väl? Gud har givit oss förmågan att använda våra ord, han har givit oss ordets makt. SHAID ROGER:
Förmåga att använda våra ord och använda dom rätt. SHAID ROGER:
Det lät inte som att han menade det där. SHAID ROGER:
Maria. Vad i helvete? Jamen FÖRLÅT då! Hur ska jag säja då? Vet du inte hur man ber om förlåtelse? Är du psykopat eller? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Såså. Vi kanske ska skjuta på ert beslut. Skjuta på er livslånga kärlek menar jag. Ja, annars kan vi gå vidare förstås. Det är inga som helst problem det heller. Så jag frågar igen: SHAID ROGER:
Äktenskapet har sina med och sina motgångar. Tid kommer ni ha och tiden har ni ändå. Oavsett beslut. För det är så äktenskapet fungerar. Det är ett permanent partnerskap mellan man och kvinna. I nöd och lust. Det står skrivet – SHAID ROGER:
Äktenskapet bygger också på ärlighet. SHAID ROGER:
Det är ju inte det vi snackar om här va. SHAID ROGER:
Shaid. Du står inför en församling här idag. SHAID ROGER:
Prosten får förlåta. Jag är lite nervös här. Varför är du nervös nu då? Är det för att vi avslöjat vad du egentligen är? SHAID ROGER:
Nej. Alltså… det är lite jobbigt när du håller på. Jag fattar inte vad vi har för problem här. Han fattar inte vad vi har för problem här! SHAID ROGER:
Hans hjärna kanske inte är formad som vår? Nej. Du kanske har aphjärna Shahir? SHAID ROGER:
Jamen du är ju en sån som inte utvecklats från apan. Sånt har man ju hört! Det finns inga människor som härstammar från apan. Jo. Han tycks göra det. Han är faktiskt ganska korkad nu när jag tänker efter. SHAID ROGER:
Vem vet mest när vi tittar på På spåret? Vem vet mest då Maria? Du eller jag? Vem har hjärna då? Då när vi tittar på På spåret? Har du ärtor där då i skallen, två ärtor som cirklar runt ett solsystem av ingenting där. Ett ingenting i skallen. Ingen hjärna. Ja, när vi tittar på På spåret!? Vem vet mest när vi ser Vem vet mest? Vem vet mest då va? Vem sitter som ett korkat frågetecken och vet ingenting? SHAID ROGER:
Jag vet mer än dej! Jag har pluggat på Lernia! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Vadå? Att du är dum i huvudet då eller? SHAID ROGER:
Tja-id. Jag heter Shaid. Det är inte så farligt. Bara så: Shaid. Och det är inte albanskt. Okej, men jag visste inte att du var blatte. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jag förstår inte vad jag har med det här att göra. Jag är här för att viga er två. SHAID ROGER:
Vad har prällen med det här att göra? Jag älskar Gud. Jag älskar alla som tror på Gud. Okej, men tänk såhär då: Skulle du gifta dej med någon som trodde på en invandrargud? SHAID ROGER:
Ehm… så länge människan är god i sin tro till Gud har vi samma Gud. SHAID ROGER:
Man ska akta sej för satan Shaid, och man ska förstås inte tillbe guldkalvar. SHAID ROGER:
Skulle jag haft en guldkalv, ja, en kalv som sket guld så är det väl klart jag skulle mata och klappa och tillbe den! Ja glo på mej! Det är en svår synd att säja sådär. SHAID ROGER:
Jag tror ändå inte på er gud! Bigg dil liksom. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jamen… vadå? (Tystnad) Meh… alltså… SHAID ROGER:
Jag menade inte så. Inte som att. Alltså. Nä-men. SHAID ROGER:
Du vet att jag inte tror på… prosten får förlåta, men jag tror inte på gud så. Det är en fin tradition och det att hålla på eller hålla fast vid så, tänker jag. Ja för ordningens skull eller hur man ska uttrycka det, men jag tror inte på gud sådär. Och så. Hur tänkte ni när ni beslutade er för att ingå äktenskap i Guds hus? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Lite skäms jag. Det gör jag faktiskt. Förlåt. Gud tror på förlåtelse Jahir, vänd ditt ansikte mot honom och han vänder sitt ansikte mot dej. Tål att tänka på. Dåså! Ska vi äntligen få det här undanstökat då? Vi väntar på ditt svar Maria. SHAID ROGER:
Alltså. Det är bara ett namn. Som Maria ungefär. Det är inte alls ”ungefär” ett namn som Maria. SHAID ROGER:
Ja, jag tänker inte ens på det. Det var bara ett namn jag fick för att farsan gillade nån fotbollsspelare eller nåt. Så stor betydelse kan det inte ha. Jamen visst. Då kan jag väl heta Yasmin Muslim. Skulle du tycka om det va? SHAID ROGER:
(Suckar) Kära församling! Vänner. Jag hoppas ni sitter bekvämt och att saker och ting inte känns obehagligt. SHAID ROGER:
Visst du. Då är väl plötsligt Muhammed svenskt också då. Okej. Vi säjer så. SHAID ROGER:
Jag har aldrig tänkt så. Är det så allvarligt? Var går gränsen? Var drar vi gränsen nånstans? Var tycker du jag ska dra min gräns Roger? .eller vad du heter. SHAID ROGER:
Vadå, det finns ingen jävla gräns att snacka om här! Nej, man ska inte svära, jag vet. Jag tror nog jag talar för alla när jag säjer att församlingen nog vill slå klackarna i taket. Ni har en fantastisk fest som väntar. Tiden aldrig stilla står, heter det. Jag får be Maria och Jihad om ett svar. SHAID ROGER:
Kan du sluta säja mitt namn? Alltså. Kan du bara stå där, där du ska stå? Vi behöver uppenbarligen snacka här om du inte fattat det. SHAID ROGER:
Säj inte mitt namn! Du uttalar det inte ens rätt! Hur uttalas det då? Hur säjer man ditt namn på ditt invandrarspråk? SHAID ROGER:
Alltså det är inte mitt namn. Eller det är ju det men. Okej. Okej. Kan vi bara. vi andas lite och så. såhär. Så, lägg handen på mitt bröst. Och så andas vi. Andas in. Andas ut. Jag är också nervös förstår du. Känner du? Lugna andetag. Jag älskar dej Maria. SHAID ROGER:
Älskar du inte mej? Vad gör vi då här? Jag älskar dej också, eller jag gjorde det, eller jag vet inte längre. Det är så många frågor. Allt faller över mej. Den här slipsen till exempel. Herregud, Roger, din slips. SHAID ROGER:
Titta på mej. Älskling. Titta på mej. Eller hur? Jättenöjd var han. Jag borde ha förstått redan då. SHAID ROGER:
Det har ingen betydelse. Det är ett meningslöst plagg! Bara ett plagg. Bara ett plagg. Bara ett namn. Helt plötsligt är allt bara bara. Tycker du inte det är konstigt? SHAID ROGER:
Det är för många tillfälligheter. För mycket slump för att bli trovärdigt. Jag tänker inte stå här och se ut som en idiot. SHAID ROGER:
Han hade gjort sej ett kap på slipsen tyckte han. SHAID ROGER:
Vem lägger hundrafemti spänn på en bit tyg? Ingen gör det. Skulle du göra det? Jag håller mej främst till andliga frågor. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jo! EN gång! Hon kan inte räkna till ett vet du? Köpte den på loppmarknad. Visst. Han gick till loppmarknaden då. Gjorde han. SHAID ROGER:
Du tyckte ju själv det var ett bra köp! Vad kunde jag säja? Vem går på loppmarknad? Dom som heter Roger gör det inte, men dom som heter Jihad gör det. SHAID ROGER:
Går på loppmarknad. Prutar till dej en slips till vårt bröllop. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Gud vad pinsam du är. Visst är hon? Eller hur? Eller hur? SHAID ROGER:
Du då? Drar ner till konsum med din taffliga plastpåse varje dag för att spara en spänn och äckligt butikstillverkat skit för att samla ören här och ören där. SHAID ROGER:
Hon samlar burkar. Ja! Gör hon. Går där och gräver i sopor. Det är inte lätt att vara simpel människa. Jag gräver väl inte i sopor! Finns väl ingen svensk som gräver i sopor? Ja-a. Jag är svensk. Och jag är stolt över det. SHAID ROGER:
Det är väl jag också! Och jag säjer det att jag vill ha härligt fet mjölk. Fet mjölk! Men du: Du köper vattnig lättmjölk. Det är inte ens mjölk! Det är vatten. Vad sparar du på det? Fyrtio öre? Jag går i alla fall inte ner till mina invandrarkompisar på loppmarknaden och köper mjölk. Skulle aldrig sätta min fot där. SHAID ROGER:
Fet chans då man köper mjölk på loppmarknad? Va? Fet chans då va? SHAID ROGER:
Han pratar som sina kompisar. Sina brorsor pratar han som! SHAID ROGER:
Vi kommer bort från ämnet här idag… Han heter ju som dom! Vem vet vem som burit den där slipsen. En svensk är det i vart fall inte, det ser man ju. Du går runt med en afrikansk knarkslips. Skäms du inte? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Och, och det här med, med ditt skägg sen. Hår i hela handfatet. Stora tussar. SHAID ROGER:
Ja, skägg ja. Hej allihopa! Jag har skägg ibland. Det är snyggt. Snyggt? Han tycker det är snyggt. Och turban. SHAID ROGER:
Som du virade handduken runt huvudet då, där på, ja, då I somras. När vi var vid kusten. SHAID ROGER:
Jag skojade ju bara den gången, det vet du! Framför mamma och pappa och allt. Pinsamt. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Kära vänner, kära barn, det har ingen som helst betydelse. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Vad lyssnar du på då? Björn Rosenström och annan ”rolig” musik! SHAID ROGER:
Jag tycker inte man ska lyssna på musik för att kunna sitta där och skratta tills man kiknar, jag vill ha lite rytm. Hon sitter där och bara ”Du måste höra på det här, det är så roligt så man kissar på sej” Men du! Det är rena rama skiten du lyssnar på! Ja, är det, du hörde. Ren skit! Du visar verkligen ditt rätta ansikte här idag. Ärr och be. Det är ju negermusik. SHAID ROGER:
Ar änd bi heter det! Kan du säja det? Ar änd bi! (Nickar dramatiskt) Han uttalar det på utländskt vis också. Du kan gå och gifta dej med din musik, kan du göra! Var det ett Nej Maria? Är vi klara här då? SHAID ROGER:
Det verkar lite tveksamt det här med att ingå äktenskap. Ja det låter så. SHAID ROGER:
Du ska bara stå där och hålla käft tills vi är klara! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Hörni. Snälla du. Släpp mej. Öhm… vi kanske ska… ska vi avbryta kanske och – och, för. Ska vi – vi kanske ska strunta i det här? Jag vet inte om jag kan viga er alls. Jag vill inte ha del i det här. SHAID ROGER:
Du håller dej still! Jag går inte förrän jag hör henne säja JA eller NEJ. Okej? Nu säjer du fanimej Ja! Du vet ju att du vill ha mej, du vet ju! Du älskar ju mej för helvete Maria! (Till PRÄST) Stå still! Du får cash för att viga oss, så nu gör du bara ditt jobb va! Jag har fått syn på så mycket idag. När tar det slut? När har du tänkt att jag kommer vakna ur den här fruktansvärda drömmen? Titta. Jag nyper mej i armen, men för varje sekund blir du bara mer och mer mångkulturell i mina ögon. SHAID ROGER:
Det är inte direkt någon våt dröm för mej det här heller kan jag säja du. Sen. En annan sak jag funderat på. eller hur ska jag säja, länge undrat över. ja som jag ser väldigt tydligt just nu. SHAID ROGER:
Men herregud! Jisses! Snälla lilla människa! Sluta undra så mycket! Säj bara Ja så vi kan dra och supa nån gång! Är det så svårt att säja Ja!? Allt du behöver göra idag är att säja Ja! Hur svårt kan det vara att älska mej!? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jag heter Roger! Kan du säja det!? Han kan inte säja Roger vet du. Han kan inte det! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Va!? Jaha!? Nähe!? Vad vill du? Jamen fråga då! Ja, du hade nån fråga! Vad vill ni mej!? Öppna då bara käften nån gång och säj vad du vill! Vad vill du!? SHAID ROGER:
Du är inte särskilt ödmjuk och medgörlig just nu. I dom lugnaste vatten rör sej dom smutsigaste fiskarna. Dom smutsigaste. Jag har varit så blind. SHAID ROGER:
Jag är inte annorlunda mot vad jag var igår. Eller förra veckan. Nej och det är det som är problemet. Du har alltid varit den här Shaid. Du har aldrig varit Roger. SHAID ROGER:
Var det en fråga? Okej. Det var tydligen en fråga. Har du fler frågor? SHAID ROGER:
Ja, ja-jag vet inte jag det… det lämpar sej kanske inte i kyrkan att… Nej. Jag vill veta. Vad gör du där? Han stänger in sej och, och – SHAID ROGER:
Vi har hela livet på oss att prata om vad jag gör på. du vet. SHAID ROGER:
Nä-men vad gör man? Jag menar… alla är väl på toaletten ibland. Till och med prästen kan jag tänka. Jag vill inte veta vad prästen gör på toaletten. Jag vill veta vad DU gör på toaletten. SHAID ROGER:
Alltså det är ju inte säkert att alla våra vänner vill veta. Jag menar. SHAID ROGER:
Heh. um. vad gör du själv på toaletten? Ja-ir förstod inte min frå-ga. Har vi lite svårt för språ-ket Ja-ir? SHAID ROGER:
Du är på toaletten minst fem gånger om, om, ja och ibland på natten. På natten. SHAID ROGER:
Nähe du. Du har exakta tider, det har du, det har jag sett. Morgon, middag, kväll. SHAID ROGER:
Jag vill att du svarar ärligt här nu: Ber du till Mecka därinne? SHAID ROGER:
Har man ju hört att dom gör. Du gör det? Eller hur? Du är sån? Du är sån va? Och så står du här idag. SHAID ROGER:
Sluta tramsa nu! Är du sjuk? Vad är det för frågor? Är JAG sjuk? Ja, ursäkta mej men jag kanske inte har lust att tvingas bära slöja! SHAID ROGER:
Är du riktig eller? Du bär ju slöja nu! Ja! Men… det är en svensk tradition, jag menar svensk slöja – kyrka! Tradition! Det är Paulus brev till församlingen. Det är Paulus brev. SHAID ROGER:
VÅGA INTE vända det här mot mej. VÅGA inte! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jag smörjer röven! Ja, gör jag. Okej? Jag har såhär. problem. Stjärtproblem. Smörjer. herregud. Vem är det som är sjuk? Har du aids då eller? SHAID ROGER:
Nej. Verkligen inte. Då skulle du också ha det. SHAID ROGER:
Hemorojder. Det smittar inte. Jag lovar. SHAID ROGER:
Alla hörde. Församlingen hörde. Gud hörde. SHAID ROGER:
Varför skulle jag stå här och ljuga om det? För jag har sett den där krämen. Du är helt fixerad! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Jag tycker inte heller det är så himla kul när du. SHAID ROGER:
(Skrattar till) . håll käften nu . SHAID ROGER:
Efter allt tiggande och tjat. Från första gången vi sågs. Han har bönat och bett och tiggt och tjatat och nu står vi här och han ber mej hålla käft? Jag tror väl inte mina öron. Och jag har sagt från början. Jag sa att Jag är en moralisk varelse. Jag sa till Roger eller främlingen här, att Jag är inget djur. Förklarade att Vi tillhör toppen av den civiliserade världen. Vi är en starkare ras, en allvetande ras! Tror ni han lyssnade? Nej. Du tillhör en helt annan ras. En icke-människa. Det är vad du är. En icke-människa, ett äckel, sexuella avarter… Jag för min del håller för öronen här. SHAID ROGER:
Visst och våldtäcksman är jag också va? Jag har bara frågat. Jag har frågat snällt! SHAID ROGER:
Har inte tjatat. Enkel fråga bara. Man kan svara Ja eller Nej. JA eller NEJ! Var får han sina perversa idéer ifrån? Ligger det i blodet? . SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Sodomi kallas det! Fråga prästen här vad det innebär. SHAID ROGER:
Meh, heh, det. det är ju du som, som. Vadå? Titta inte sådär på mej? Det är hon. Hon vill ha familj och och – barn och. och så. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Du fick kanske inte lära dej det i skolan? SHAID ROGER:
Det är inget fel i att vilja ha barn. Men man kan inte få det på omoraliska vägar. SHAID ROGER:
Jag hör dej. Du har sagt det nu. Kanske räcker då? Familjen utgör kärnan för hela nationens fortlevnad! SHAID ROGER:
Det var därför vi kom hit idag! För att ingå äktenskap. För att lova inför Gud och nationen att vi respekterar och stöttar varandra. För att i samhällelig ordning. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Dela glädjen över vår stoltaste stund i livet! SHAID ROGER:
Och du tar inte ens det här på allvar. Jag ger dej all kärlek i världen men du bara spottar på det. Det betyder ingenting för dej. SHAID ROGER:
Ger du mej all kärlek. Jo, jag ser det. Jag har gett dej all kärlek. Tänk om vi verkligen skulle få barn en dag. Vad skulle det bli för barn? Barn med pigment då eller? Vad skulle dom heta? Jag skulle föda håriga monster. Det har jag svårt att tro. Inte kan väl er avkomma bli monster? Vilken gud skulle våra barn tro på när dom föddes? SHAID ROGER:
Du heter Shaid! Jag kommer aldrig runt det, förstår du? Du kommer alltid ha ditt namn som du går runt med och din solbränna och din loppmarknad och… jag älskade dej som Roger men kan inte leva med en Shaid. Mitt svar är nej. SHAID ROGER:
Nej! Hon sa nej! Jag hörde! Alla hörde! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Kan jag visst! Jag går nu! Vi är färdiga här! Hejdå kära församling. Håll er borta från frestelse och sånt. Synda inte. Hejdå. (Ut) SHAID ROGER:
Jaha. Jahopp. Här står man. Förödmjukad. Ja-nej. Finns väl bara en sak kvar att göra då. (Drar av sig kostymen) SHAID ROGER:
Vad är det där? Herregud! Vad har du där! SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
MARIA:
SHAID ROGER:
Det är en gördel! En gördel! I vilket jävla universum ser du någon som helst logisk förklaring till att jag skulle spränga en församling? I vilken sjuk fantasi blev jag plötsligt en massmördare i dina ögon? Kan du verkligen inte se det från mitt håll? SHAID ROGER:
Det handlar inte om namnet längre. Du är främmande i mina ögon. Du är främmande i våra ögon Shaid! SHAID ROGER:
Så jäkla trött på dej. Dörren är där. SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Kan du prata ditt babianspråk där ute! SHAID ROGER
Hejdå sa jag! Vad fan glor ni på? Ni sitter bara där! Varför säjer ni ingenting!? Va!? Hur kan ni bara sitta där och se på!? Säj nåt då för i helvete! Varför säjer ni ingenting!? SHAID ROGER:
SHAID ROGER:
Sak samma. Ring aldrig mer. Knacka inte på. Försvinn ur mitt liv. SHAID ROGER:
Jaa-ha… inga sura miner mina vänner. Vi kan fortfarande ha roligt tillsammans ändå utan. alltså… vi är fortfarande en familj här allesammans. Ja-nej-heh… ska vi eh… vi kan festa ändå. Jag är inte ledsen. Jag är glad över mitt val. Det var ändå ett livsavgörande beslut och det känns helt okej… så. Hörni! Jag är ändå oerhört glad över att ni är här allihop. Jag är ändå glad över att få stå här framme vid altaret. I rampljuset. Nu är det fest! Det finns kroppkaka så det räcker till alla. Och sill och potatis. Och sprit! Kom nu. Låt oss börja med en kopp kaffe.

Source: http://www.svenskahjartan.se/pjaser/Nastan_Jihad.pdf

Datos sobre dinamarca jazz, pop, rock y tecno

Ministerio de Asuntos Exteriores de Dinamarca JAZZ, ROCK, POPY TECNOLa canción Barbie Girl lanzó en 1997 algrupo de pop Aqua y a Dinamarca alpanorama mundial de la música máspopular. Tras 28 millones de discos vendi-dos en todo el mundo, el grupo se disol-vió en agosto de 2001. Aqua se mantuvoen la cresta de la ola durante casi cuatroaños, cosa poco habitual en el pop y rockEl conjunto

Microsoft word - medication and diving programme.doc

Capita Selecta Duikgeneeskunde: Medication and Diving, PROGRAMME An advanced course for dive physicians and other care professionals. Venue: Academic Medical Centre, Amsterdam Subjects Medication in ENT medicine, neurology, psychiatry, ophthalmology, cardiology and internal diseases. Aim This course aims to give insight into the intended effects of the application of drugs

© 2010-2018 Modern Medicine